Beemsterkaas, proef het nu!
De wijnkaart
Onze online winkel
 

Franse wijn in De kaashut

Onze gesorteerde wijnen

Wijn in De Kaashut.
Op onze wijnkaart vindt u een selectie wijnen waaronder onze uitstekende huiswijn. Verder geven wij hier wat beknopte informatie en wetenswaardigheden over ons assortiment. U vindt op deze pagina maar een kleine selectie wijnen maar wij nodigen u graag uit om eens een bezoek te brengen aan onze winkel in Amsterdam. Ook kunt u straks gebruik maken van onze online bestel mogelijkheid.

Wereldwijnen.
Naast wijnen uit Frankrijk hebben we een ruime sortering wijnen uit Spanje, Chili, Argentinië - wij denken ook aan Maxima! -, Zuid-Afrika en Portugal. Het is ons een genoegen ieder jaar weer te constateren dat kwaliteit bij onze wijnen voorop staat! Voor onze Champagnes verwijzen wij u graag naar onze Delicatessen pagina.

Portugal.
In De Kaashut bieden wij onze klanten drie heerlijke Portwijnen aan van Barão de Vilar uit de streek rond Porto. De PORTO RUBY is 2 jaar gerijpt en fijn zoet. Een jonge, robijnrode en vol fruitige Port. PORTO TAWNY is 4 jaar gerijpt en versterkt met wijnalcohol. Deze Port is iets lichter van kleur dan de RUBY waarbij u het fruit, ceder en kaneel ruikt. De smaak is zacht, rond en elegant. Van de druiven Malvasia, Fina, Viosinho, Donselinho, Gouveio, Codega en Ribigato is de PORTO WHITE gemaakt. Deze Portwijn is mooi lichtgeel van kleur, fruitig en opwekkend.

Frankrijk.
Voor de meeste mensen blijft Frankrijk het wijnland bij uitstek. In dat kader hebben wij een ruime selectie aan kwaliteitswijnen in rood zoals o.a., MARGAUX, SAINT EMILEON, POMEROL, BOURGOGNE en BEAUJOLAIS. De witte wijnen die wij u aanbieden zijn o.a. MACON, CHABLIS en SAUVIGNON en VOUVRAY.

Wanneer u van plan bent meerdere soorten wijn bij het eten te serveren dan kunt u de volgende regels aanhouden: een droge witte wijn voor een zoete wijn. Witte wijn voor een rode wijn. Een jonge witte wijn voor oude wijn serveren maar dat hoeft niet altijd! Een krachtige jonge wijn kan best na een heel fijne oude wijn gedronken worden.

En tot slot: de wijn, die je drinkt tijdens het eten, mag de vorige niet teleurstellen. Een uitgebreid maal kent maximaal 2 'grote' wijnen.


Index | vers v/h mes | kaasplank | wijnkaart | salades | notenbar | broodmand | delicatessen | contact | Email